به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بهروز کمالوندي با اشاره به حضور بازرسان آژانس در ايران براي بازديد از تاسيسات توليد آب سنگين اراک گفت: دو تن از بازرسانان به نام آپارو، مسوول حوزه ايران در پادمان آژانس و ماکسيموآ، بازرس ديگر آژانس که اهل ليتواني است براي بازديد از تاسيسات توليد آب سنگين در اراک روز شنبه وارد تهران شدند و پس از گفتوگو با کارشناسان سازمان انژري اتمي شب گذشته وارد اراک شدند.
وي گفت: بازرسي اين بازرسان در حال انجام است و عصر امروز(يک شنبه) به اتمام ميرسد و آنها به تهران باز ميگردند و امشب به وين برميگردند.
وي در رابطه با مذاکرات ايران و آژانس که قرار است روز چهارشنبه در وين برگزار شود و درباره زمان بازرسي از معدن گچين بندرعباس گفت: هنوز در اين باره وارد جزييات نشدهايم اما در مذاکرات وين به احتمال قوي در اين باره صحبت خواهد شد و سازوکار و زمان بازديد از معدن گچين تعيين ميشود.
کمالوندي درباره مذاکرات ايران و ?+? در چارچوب توافق ژنو که قرار است دوشنبه و سهشنبه (?? و ?? آذرماه) در وين برگزار شود، گفت: اين مذاکرات مربوط به چگونگي اجراي توافق ژنو است اما در بخش هستهاي توافق قطعا اين مذاکرات با مباحث مطرح در مذاکرات ايران و آژانس تلاقي خواهد داشت.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي در پاسخ به اين پرسش که برخي مقامات آمريکايي از جمله وندي شرمن، نماينده آمريکا در مذاکرات با ايران و معاون وزير خارجه در اظهار نظري اعلام کرده است "برچيدن بخشهاي زيادي از تاسيسات هستهاي ايران از شرايط رسيدن به يک توافق نهايي خواهد بود" و در اين رابطه به راکتور آب سنگين اراک اشاره کرده است، گفت: مسوولان ايران بارها و بارها در اين باره مواضعشان را تکرار کردهاند که حقوق هستهاي ايران قابل معامله نيست و هيچکس در ايران در هر مقطعي چنين اجازهاي ندارد و اين حقوق شامل تمامي فرايند چرخه سوخت هستهاي از جمله غنيسازي ميشود.
وي تاکيد کرد: ما نميپذيريم درباره چنين مسائلي وارد مذاکرات شويم و حتي توافق ژنو که بخشي از آن براي دوره زماني شش ماهه است منوط به تفاهم بر سر يک راهحل جامع و بلند مدت است. بنابراين تا وقتي از اهداف و چشمانداز اين راهحل در بلند مدت اطمينان حاصل نکنيم هر اقدامي در کوتاه مدت قابل بازگشت است.
کمالوندي تاکيد کرد: ايران حقوق هستهاياش را ولو به طور موقت و کوتاه واگذار نميکند و اين از خطوط قرمز ما است. شايد خانم شرمن و ديگر مقامات آمريکايي تحت فشار صهيونيستها و شرايط داخليشان مطالبي را عنوان کنند اما آنچه در ميز مذاکرات شنيده ميشود خلاف اين مباحث است.
منبع:ايسنا